MENÜ


fürjtojás shop 

Vendégváró fürjtojások recept
 
Hány személyre:4 

» 24 fürjtojás                                                
» 12 dkg besamel
» 5 dkg sonka
» 8 dkg márványsajt
» só, bors
» 1 mk. sáfrány
» 1 kk. felaprított snidling
» 1 kk. mustár
» 6 ek. francia saláta
» 2 kk. felaprított petrezselymzöld
 
A tojásokat keményre főzzük, félbevágjuk, kiszedjük a sárgáját, majd 3 dkg besamellel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a sáfrányt, a mustárt, a sót és a borsot, majd addig turmixoljuk, amíg krémes állagú nem lesz. A krémet 12 fél tojásfehérjébe töltjük.
A sonkát 3 dkg besamellel, sóval és borssal összeturmixoljuk, majd újabb 12 fél tojásba töltjük. 
A maradék besamelt összeturmixoljuk a sajttal, snidlinggel és a fűszerekkel, majd a maradék fél tojásokba töltjük.
A tojásokat a francia salátán, petrezselyemzölddel meghintve
 tálaljuk.
 
 
 
 
 
 
Fürjtojásos erőleves tésztabóbitával recept
 
Hány személyre: 4
 
» 1,2 dl erőleves
» 12 fürjtojás
» A tésztához:
» 25 dkg liszt
» 1,5 dl tej
» só
» 1 kk. cukor
» 1,5 dkg élesztő
» 2 dkg vaj
» A tetejére:
» 2 ek. olaj
» 1 tojás
 
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd összekeverjük a liszttel, a vajjal és a sóval. Addig kelesztjük a tésztát, amíg kétszer akkor nem lesz. Eközben a megmelegített levest eloszlatjuk négy leveses csészében, és mindegyikbe 3 tojást teszünk. A szélükre olajat kenünk, majd 5 mm vastag tésztalapot húzunk rá, és megkenjük a felvert tojással. Magas fokozaton kb. negyed órát sütjük őket a sütőben, majd kínálhatjuk is.
 
 
 
 
 
Fürjtojássaláta recept
 images.jpg
Hány személyre: 4
 
» 15 fürjtojás
» endívia saláta                                                         
» 1 paradicsom
» 1 piros kaliforniai paprika
» 2 újhagyma
» 1 citrom
» 1 dl majonéz
» 2 kk. ketchup
» 1 kk. fehér bors
» 2 kk. konyak
» só
» 1 kk. Worcester
 
A tojásokat keményre főzzük, héját leszedjük, majd kettévágjuk. A paprikát felcsíkozzuk, a hagymát felkarikázzuk, a salátát kis darabokra tépjük, majd összeforgatjuk a tojásokkal. A majonézt elkeverjük a ketchuppal és a konyakkal. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a Worcester-t. Végül a salátát leöntjük a mártással.
Citromkarikával tálaljuk. 
Új réteg...
Új réteg...

 

Asztali nézet